Anakronfilm är ett företag som sysslar med produktion av film och musik i olika former. Filmprojekten rör sig främst inom det dokumentära fältet och gärna på kulturområdet, bl a har konstnären Lars Vilks och artisten M. A. Numminen varit föremål för filmproduktioner. Den film som rönt mest uppmärksamhet är Eleganten från vidderna, porträttet av Eddie Meduza. Filmen hade en bejublad premiär vid Göteborg filmfestival och blev den mest sålda dokumentärfilmen på DVD i Sverige 2010. Just nu är en film om entreprenören och mångsysslaren Bert Karlsson under produktion. 

Företaget producerar även musik till olika typer av filmer. Förutom spelfilmer så har musiken hörts i reklamfilmer på TV, för bland annat kraftbolagen EON och Ringhals. Musik till film, web eller reklam komponeras och spelas in med utgångspunkt i kundens specifika önskemål. Musiken produceras i Anakronfilms egen inspelningsstudio. 

Förutom de projekt som vi på Anakronfilm själva driver kan vi alltså åta oss uppdrag från externa kunder. Det kan gälla rena filminspelningar, dokumentationer, textning eller klippning av befintligt filmmaterial. Som ett exempel på sådana uppdrag har vi producerat intervjuer med Robert Gustafsson för TV4. Vi utför också digitalisering av ett flertal analoga format, såsom VHS, kassettband, vinylskivor, rullband och även udda digitala format som DAT och MiniDisc.

För ljudformaten finns också möjligheten till restaurering och mastring. Även stillbilder och negativ skannas och redigeras till bästa tänkbara resultat.

Har ni frågor kring någon av dessa tjänster är ni välkomna att kontakta oss.